RECEPTEN OP JUF NELES WIJZE
1. STOOFVLEES
Ingrediënten: 4 grote uien, 2kg varkensstoofvlees, 2l tafelbier, 2 boterhammen, mosterd, 250g boter, zout, peper en stoofvleeskruiden
Benodigdheden: pan, kom, mesje en plankje
Bereidingswijze:
- Pel de uien en snipper ze grof
- Bak de uien in een kom
- Verhit de pan en smelt de boter
- Bak de stukken vlees in de braadpan
- Kruid het vlees met peper en zout
- Doe de stukjes vlees in de kom met uien
- Overgiet het vlees met bruin bier
- Leg een boterham met mosterd op het vlees (en bier)
- Laat het vlees garen op een klein vuurtje (ongeveer een uur)
2. MAYONAISE
Ingrediënten: 8 eieren, 3 eetlepels mosterd, 10dl arachideolie, peper en zout
Benodigdheden: klopper, kom
Bereidingswijze:
- Doe enkel de eierdooiers in een diepe kom en klop ze los
- Doe de mosterd er bij
- Voeg de olie beetje bij beetje toe
- Voeg olie bij tot je een mooie dikke massa hebt
- Kruid met peper en zout
3. WITLOOFSLAATJE
Ingrediënten: 4 stukjes witloof, eventueel wat mayonaise
Benodigdheden: snijplankje, mesje
Bereidingswijze:
- Spoel het witloof
- Halveer de witloofstronkjes en snijd er het taaie hart uit
- Snijd de stronkjes in fijne reepjes en doe ze in een mengschaal
- Doe er eventueel wat mayonaise bij
SMAKELIJK
Geen opmerkingen:
Een reactie posten