zaterdag 18 april 2020

Zandkoekjes gemaakt


Gisteren heb ik met mijn kindjes deze zandkoekjes gemaakt.
Zin om het ook eens uit te proberen?
Als ik dat kan, kan jij dat ook! ;-)

Wat je nodig hebt:
  • 125 gram bloem
  • 80 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 snuifjes zout
  • 10 gram vanillesuiker (ik gebruikte 1 zakje van 8 gram en het lukte ook!)
  • poedersuiker
  • deegrol
  • bakpapier
  • mengkom
  • uitsteekvormpjes


Hoe je de zandkoekjes maakt:
  1. Meng de bloem met het zout, de poedersuiker en de vanillesuiker.
  2. Doe er de in kleine stukjes gesneden boter bij en kneed. Kneed lang en goed tot een stevig, homogeen deeg: niet te droog en niet te plakkerig! Indien te droog (afhankelijk van de bloem) voeg je 10 gram meer boter toe.
  3. Doe het deeg in een plastiekfolie en laat 1 uur afkoelen in de ijskast.
  4. Verwarm ondertussen de oven tot 180 graden.
  5. Rol het deeg met een deegrol zo dun mogelijk uit (5 tot 10mm).
  6. Steek er met de uitsteekvormpjes koekjesvormen uit en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  7. Bak de zandkoekjes in de oven voor 20 tot 25 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen.
Zelf smullen maar of er iemand anders blij mee maken?? Smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten